Sylvin lapsilla on kohta ikää 6kk. Sylvi itse uskoo vakaasti odottavansa jo uusia pienokaisia, mutta tulee pettymään parin viikon kuluttua. Tosin tällä kertaa Sylvi on valeraskaudessaan harvinaisen tosissaan ja yrittää hämätä emäntäänsäkin kasvattamalla rasvakerrosta ja heittäytymällä peräti liikkumattomaksi, mikä ei ole ollenkaan Sylville ominaista.

Sylvin emäntä haikailee yhä pienokaisten perään. Viimeinen, eli ylen ihana Jasper, lähti sijoituskotiin viikko sitten. - TYHJÄÄ!!!! -

Teimme pentujen isän Luxin omistajan kanssa lapsikierrosta syyskuun lopulla. Jasper oli vielä kierroksella mukana ja esiintyy siksi joissakin kuvista sisarustensa kanssa. Pohjoisen tyttöjä Jenniä ja Juliaa emme sentään menneet tapaamaan, mutta saimme kuvia ja mukavia kuulumisia. Kiitos niistä!

Kaikki pennut voivat hyvin. Jasper on pentueen suurin, ja tulee olemaan puolivuotispäivänään ainakin 67cm korkea, - painoa alkaa olla 40kg. Pienin lienee Helmi (Josefiina), mutta eihän se tyttö ehdi kasvaa.......

 Kiertueen paras anti oli ehdottomasti nähdä, miten hyvät kodit pennut ovat saaneet. Harvoin näkee niin riemukasta luoksetuloa kuin Josen (Jooseppi) juoksu emäntänsä luokse - suhde on mahtava! Ja Miskan (Jaakko) koti suorastaan huokui rakkautta kaikkeen elävään; siellä koiristakin tulee enkeleitä! Ja miten upeasti Helmin kodissa riittää kärsivällisyys, vaikka tyttö vaikuttaa kymmenen Duracell-paristoa nielaisseelta!  Ja paljon muuta...   Suuret kiitokset pentujen omistajille ja sijoituspentujen haltijoille!

Kovin erilaisia on lapsista tullut. Luonteiden hajonta on vallan tavaton, mutta yllättävän suuri on myös fyysisen rakenteen vaihtelu.

Sylvin lapset esittelyssä puolivuotispäivän kynnyksellä - syntymisjärjestyksessä kuten ennenkin:

 

JOSE (Stubbenin Jooseppi)

Ylen kiltistä pennusta on tullut melko vahvasti vahtiviettinen mutta kodin ulkopuolella Jose on ystävällinen.

Vaan mitenkäs jääkarhun pennusta tulikin kikkaraturkki......

Pää on kyllä kaunis ja katse kertoo, että emäntä on rakas.

Jatkokuulumisia 31.10.: Jose ei sitten olekaan mikään pikkumies. Korkeutta on kertynyt jo 76-77cm!  Husky-kaveri on kuulemma alkanut näyttää perhoskoiralta Josen rinnalla. 

 

HELMI (Stubbenin Josefiina)

Tämä tyttö olikin hurjan hankala kuvattava, mutta tässä pieni ja siro neiti on pysähtynyt sekunnin murto-osaksi....

Helmi on kuin kärppä, eli jos painaa kameran laukaisinta silloin kun se on kameran edessä, on se jo ylösalaisin ilmassa selän takana, kun kuva syntyy.

Ainoa keino saada neiti kameran eteen oli panna Jasper makuulle nurmikolle. Helmi hyökkää joka puolelta....

Tyttö syö vallan hirveästi ja on kimppu siroja luita ja jänteviä lihaksia.....

.... oikeastaan, en kadehdi Helmin kotiväkeä lainkaan....., en ole ikinä nähnyt näin energistä ja vilkasta laumanvartijapentua!

Mutta kiltti Helmi kyllä on, - kun vain ehtii kuuntelemaan. Ja söpö!

1.11.: Vauhdikas tyttö on hieman rauhoittunut ja on ehtinyt kasvaakin kivasti. Korkeutta on  65 cm, joten nyt Helmi on äitinsä mitoissa.

 

TIMMY (Stubbenin Joonatan)

Monenkin henkilön suurella huolella vaalimasta kovia kokeneesta pikkumiehestä on tullut iloinen, reippaasti vahtiva mutta silti ystävällinen kaveri.

Luonne on muuttunut yllättävästi. Kun pikku-Joonatan oli hyvin itsenäinen ja lujatahtoinen, on nykyinen Timmy hyvin lempeä ja ihmisrakas.

Vaikea oli kuvata Timmyäkin, koska nuori herra tahtoi koko ajan rapsutuksia vieraalta. Ja nuolemaankin olisi kovasti pitänyt ehtiä - eikä kukaan enää huomaa, että iloisesti heiluvasta hännästä on pala pois!

Timmyllä on tilaa juosta, joki lähellä, kiva koirakaveri perheessä.... ja monen eri haukun hampaita kokenut perintöpallo....

1.11.: Nyt ei sitten enää puhuta pikkumiehestä. Timmyn säkä on 72cm.

 

JASPER (Stubbenin Jasper)

Jasperista tuli melkein liiankin rakas, - olihan se syntymäkodissaan lähes puoli vuotta. - Komea, iso mutta sopusuhtainen poika! -

 

Ja mikä luonne! Jasper on rauhallinen, sopuisa, nopea oppimaan, viisaan varovainen vaan ei arka, lempeä ja sopeutuva. Pentukoulussakin tuli maansuru, kun Jasper lähti.

Tämä poika on kyllä perinyt sekä äitinsä että isänsä parhaat puolet.......

31.10.: Jasper on nyt sitten isänsä mitoissa, ehkä hieman ylikin. Mittasimme ja tarkistusmittasimme herran,  72cm oli molemmilla kerroilla.  - Iso, lempeä ja tosi ystävällinen nuorukainen!

 

ERIKA (Stubbenin Justiina)

Erika on läpikäynyt monenlaisia muodonmuutoksia sekä henkisesti että fyysisesti. Vahvarakenteiselta vaikuttanut tyttö onkin nyt miltei hento.....

Luja tahtoi vaihtui välillä ujoudeksi, joka sekin on taas väistymässä, mutta nyt saa jarrutella vahtiviettiä - ainakin joidenkin vieraitten suhteen.

 

Vaan kuka voi vastustaa näitä silmiä!!!

 1.11.: Erikastakin on tullut äitinsä kokoinen tasatahdissa siskojensa kanssa. Korkeutta on 65cm, ehkä hieman yli.

 

MISKA (Stubbenin Jaakko)

kuva: Helena Kirstinä

Miska-raitapoika elää mitä onnellisinta koiran elämää. Iso upealuonteinen Masi opettaa koiruutta, lapset harrastavat Miskan kanssa, ja isännän kanssa pääsee jopa työpaikalle mukaan.

kuva: Sari Koivula

Miska on yhä vauhdikas mutta kiltti. Rakenne on todella hoikka, - saa nähdä millaiseksi kehittyy aikuistuessaan.

 

kuva: Sari Koivula

 Ystävälliset silmät.........

 

kuva: Sari Koivula

Veljesnahinaa, yhtä kilttejä kumpikin poika!

 

JENNI (Stubbenin Jenny)

kuva: Tiina Keränen

Jenni on juuri sellainen pikku-Sylvi, miltä vaikutti jo 7-viikkoisena, siis parannettu painos äidistään tietenkin.

kuva: Tiina Keränen

Sylvi-äiti kun on hieman liian nöyrä! Kuten hihnatreenin sujumisesta näkyy, Jenni EI ole liian nöyrä, - ei ainakaan mopsiseurassa.

kuva: Tiina Keränen

Tahtoa löytyy ja kaikkea muutakin tarpeellista, mutta ei Jenni mikään hankala luonne silti ole. Hyvin tyttö pärjää matkailutilalla. Ei tule syömään vieraita.....

 

JASU (Stubbenin Jalmari)

Jasu - jykevä herra! Jasun hartiat ja pää olivat puolta leveämmät kuin muilla jo pienenä pentuna - ja niin ne ovat vieläkin!

Jasu ei ole kovin korkea, ehkä 62 - 63cm tällä hetkellä, mutta luusto on tosi vankka, kallo valtavan leveä ja rintakehää on vaikka muille jakaa.

Luonne on leikkisä, lujatahtoinen ja itsevarma. Jasu saattaa erehtyä pitämään itseään maailman tai ainakin lounaisen Suomen valtiaana, mutta kunhan tämänkaltaiset riskit selvitetään, on luonne mitä parhain. - Voimia perheelle! Jasun kanssa saattaa joutua hieman vääntämään ennenkuin komentojärjestys löytää uomansa.

 

Mutta miten jykevä tämä herra onkaan 3-vuotiaana! - Takana Jasper, joka ei sekään ole hento.

 

JULIA (Stubbenin Julia)

kuva: Tuomo Piironen

Tunturin tyttö, se sama riemastuttavan nokkela, lujatahtoinen ja vielä kovin kaunistunutkin!

kuva: Tuomo Piironen

Julia aloittaa jo nyt leikin tasolla koulutuksen etsintäkoiraksi. Se oli pennuista ainoa, jolle oli jo alusta alkaen tilaus työkoiraksi, ja Julian utelias, luja ja nokkela luonne sopii hommaan mitä parhaiten.

kuva: Tuomo Piironen

Julia on narttupennuista tällä hetkellä suurin, ja kyllähän Lapin hangissa tarvitaankin pitkät jalat.

kuva: Tuomo Piironen

Eikä Julia ole vain työkoiran alku, vaan hyvin, hyvin rakastettu perheenjäsen, - yksi moni-ilmeisen pentueen persoonallisuuksista.

31.10.: Juliakin on mitattu ja oikein sopivaksi todettu. Korkeutta on 64 cm ja kasvu näyttäisi vielä pikkuisen jatkuvan. Taitaa päätyä äitinsä mittoihin.

 

 10.8.2010:

Sylvin lapsilla on ikää jo vuosi ja neljä kuukautta. Suurin osa pennuista elää kotikoirina, eivätkä tule esittäytymään enää julkisuudessa. Tosin esim. Stubbenin Jaakosta (Miska) löytyy paljon tarinaa ja kuvia petsie-sivuilta. Pääosin on mennyt hyvin. Ruokahalu on kesähelteillä ollut hukassa useammaltakin, varsinkin tytöiltä, mikä lienee osittain hormonaalisistakin syistä johtuvaa.

Kolme pennuista on ehtinyt käydä näyttelyissäkin. Jenny tosin sattui olemaan näyttelyreissullaan juuri turkkinsa ja painonsa pudottanut,  mutta matka oli sille muuten oikein hyvää kokemusta. Julia sen sijaan loistaa joka tavalla. Sen oivalluskyky tekee siitä uskomattoman vähän joka suhteessa, ja tällä hetkellä Julia on myös sisarussarjan kaunotar. Jasper eli välillä liian eristettyä elämää, ja tarvitsee nyt itseluottamuksensa kohennusta, mutta menee koko ajan parempaan päin, - eikä näytä hassumalta muutenkaan. Nyt vain odotellaan pojan kypsymistä sekä fyysisesti että henkisesti.

Julia ja Jasper virkistäytymässä näyttelymatkallaan elokuussa 2010.